18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalArestaţi pentru mită electorală

Arestaţi pentru mită electorală

Premieră în România. Magistraţii Judecătoriei Giurgiu au emis mandate de arestare pentru o perioadă de 15 zile, în cazul a doi bărbaţi din Giurgiu reţinuţi vineri pentru mită electorală, a declarat, ieri, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, George Neagoe.
„Au luat mandat pentru 15 zile. Este prima arestare din România. S-a întâmplat la Giurgiu“, a declarat Neagoe. Acesta a declarat ieri că a cerut magistraţilor Judecătoriei Giurgiu emiterea mandatului de arestare preventivă pentru 29 de zile în cazul celor doi bărbaţi reţinuţi vineri pentru mită electorală. Cei doi bărbaţi, de 41, respectiv 51 de ani, din Giurgiu, au fost reţinuţi vineri seară, după ce ar fi oferit sume de bani în scopul determinării alegătorilor să voteze ori să nu voteze cu un anumit candidat, a anunţat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Giurgiu.
Conform unui comunicat al IPJ Giurgiu, poliţia a fost sesizată despre acest caz vineri seară, prin 112.
„Din verificările şi investigaţiile efectuate au fost identificaţi doi bărbaţi despre care mai multe persoane au declarat că le-au oferit câte 30 de lei pentru a-i determina să voteze cu un anumit candidat. Cercetările se efectuează sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, care a dispus reţinerea celor doi pe bază de ordonanţă sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 26 4, alineat 1, din Legea nr. 370/2004, modificată şi completată prin OUG nr. 95/2009“, se arăta în comunicatul IPJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII